Jan Nijland

Docent schilderen bij CREA Uithoorn

Mijn werk is expressionistisch en hiervoor experimenteer ik met flexibiliteit van kleur en vorm. Ik wil graag aan alles wat ik maak een gevoelswaarde meegeven.

Jan is meer animator dan docent, volgens een trouwe cursist van hem, hij enthousiasmeert voor grote meesters en leert je nieuwsgierig te zijn en te zoeken naar kleuren en vormen.

Hij nodigt uit tot experimenteren en met durf iets te maken, waarna je dan ziet wat er goed gaat en wat niet. Hij vertelt je iets en duwt je in richtingen waarover je je verbaast dat jij dat kan. Een werk dat gereed is maakt je dan trots op jezelf.
Het werken in een groep, zoals alle cursussen bij crea worden gegeven, heeft meer een sociaal karakter. De combinatie tussen het leren nieuwsgierig te zijn, kennis op te doen van de kunstgeschiedenis en soms gezellig met elkaar een borrel doen, maakt dit een fijne cursus met onverwachte kwaliteiten van de deelnemers.

De cursisten

De cursisten hebben allemaal een eigen reden om te schilderen bij Jan. Of het nou het commentaar van Jan is op hoe iets tot stand komt, het discussiëren over vakmanschap of over hoe een bepaald schilderij tot stand is gekomen. Het is een gezellige cursus waar je ook nog veel leert.

Werk van Jan

Alle cursussen van Jan