Schilderen gemengde technieken

Alle niveaus

De lessen op donderdagmiddag betreffen schilderen en tekenen in verschillende technieken: olieverf, acryl, aquarel, houtskool, pen, (kleur)potlood of gewassen tekeningen.

Tijdens de lessen komen vorm, kleur, perspectief, ruimte en compositie aan bod. Ik help de mensen met de basistechnieken en geef informatie over de materialen, dus over bijvoorbeeld verf en penselen.

De cursisten kiezen zelf hun onderwerpen. Dat komt meestal neer op landschappen of portretten, maar natuurlijk kan je er ook voor kiezen iets uit het hoofd te schilderen. Vaak worden afbeeldingen uit boeken of tijdschriften gebruikt. Of je neemt een foto mee. En internet is uiteraard ook een bron van inspiratie.

De twee pijlers van de lessen zijn vakmanschap en de ontwikkeling van persoonlijke creativiteit. Dat kan op elk niveau, van beginner tot (ver)gevorderd. 

In de pauze drinken we koffie of thee en praten we niet alleen over persoonlijke zaken, maar ook over bijvoorbeeld tentoonstellingen die we hebben bekeken of over kunstgeschiedenis.

Aan te schaffen materiaal wordt tijdens de les besproken. In verband met de aanschaf van verf, pigmenten, en kwasten naar eigen voorkeur, kan het bedrag wat je daar aan uit wilt geven variëren per persoon.

De cursus is voor zowel beginners als gevorderden.Er is geen ervaring vereist. Door de individuele begeleiding kan ieder op zijn niveau werken.

Neem gerust contact op met de docente voor meer informatie. 

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.

Ook leuk voor jou