Arlet Ybema

Docent schilderen bij CREA Uithoorn

Sinds haar afstuderen in 1994 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam werkt Arlet als beeldend kunstenaar en geeft teken- en schilderlessen. Ze geniet van het lesgeven en het samen zoeken naar hoe iets verbeterd kan worden. Ze vindt het leuk om met een paar aanwijzingen de cursist verder te helpen en samen de verbazing te beleven over de ontwikkeling.

In het Open atelier op maandagavond is iedereen welkom om met verschillende materialen en technieken te werken naar eigen fantasie of vanuit een opdracht om zo tot een zelfstandig kunstwerk te komen. Doordat er vaak met een gezamenlijk thema wordt gewerkt doe je ideeën op om te verwerken in je eigen schilderij.

In de cursus portrettekenen leer je kijken naar richtingen, licht en donker en de vormen van een gezicht. Je leert de basis van portrettekenen en je maakt een zelfportret. Met een paar tips over de indeling van een gezicht lukt het al snel om je portret meer te laten lijken. Je leert te werken met verschillende materialen.

Op woensdagmiddag kunnen kinderen zich creatief uiten en leren ze beter naar dingen te kijken. Op een speelse manier wordt gewerkt aan basisbegrippen uit de tekenkunst zoals portrettekenen, het natekenen van voorwerpen en het tekenen van diepte. Met leuke opdrachten wordt kennis gemaakt met verschillende technieken en materialen, zoals houtskool, acrylverf, ecoline en kleurpotlood. In een gezellige sfeer wordt zelfstandig aan een mooie tekening gewerkt. De groepen worden klein gehouden, ieder kind krijgt veel individuele aandacht.

De cursisten

Cursisten komen bij Arlet om te tekenen en te schilderen en voor de gezelligheid. Iedereen wil vooruit komen door nieuwe technieken te leren en beter te leren kijken. Voor de kinderen geldt dit ook. Je leert beter te tekenen met technieken die je thuis niet zo snel zou doen. “De cursus is echt een moment voor mezelf. Iedere week in een gezellige sfeer heerlijk creatief bezig zijn” aldus een cursiste.

Werk van Arlet

Alle cursussen van Arlet