Portrettekenen en schilderen

Alle niveaus

In deze cursus staat de verbeelding van het portret centraal en word je begeleid bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken. De cursus is geschikt voor cursisten met basiskennis van schilder- of tekenmaterialen. We bieden de cursus aan op alle niveaus. Omdat de begeleiding persoonlijk is, worden binnen de cursus zowel beginnende als zeer ervaren cursisten begeleid en uitgedaagd.

Lessen

In de lessen werk je naar de waarneming. Er wordt gewerkt met foto’s maar ook is er een aantal keer een model aanwezig. Er is een duidelijke cursusopbouw waarbij de docent je tips geeft over de indeling van het gezicht. We oefenen met verschillende standen van het hoofd. De docent wijst je op verhoudingen, opbouw, plasticiteit en kleurgebruik en je krijgt volop begeleiding in techniek. Naast algemene aanwijzingen krijg je in de cursus individuele feedback van de docent.

Hoewel cursisten altijd werken aan een eigen schilderij of tekening, vinden we het werken in de groep waardevol. Concentratie tijdens het werken is belangrijk en kenmerkend voor de sfeer. Er is daarnaast ruimte voor gezelligheid en er zijn regelmatig momenten waarop het gemaakte werk gezamenlijk wordt besproken.

Materiaal

De cursus wordt exclusief materiaal aangeboden. We werken met verschillende teken- en schildermaterialen waaronder houtskool, krijt, gewassen inkt en acrylverf. Potlood en houtskool zijn in het lokaal aanwezig. Papier is te koop bij ons. De docent zal je in de eerste les vertellen wat praktisch is om aan te schaffen en waar je dat kunt doen.

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.

Ook leuk voor jou