Basiscursus tekenen en schilderen

Alle niveaus

Wil je beginnen met leren tekenen en schilderen of heb je al jaren ervaring? Zoek je een plek waar je je technisch kan ontwikkelen of wil je meer uitgedaagd worden bij het verdiepen van je persoonlijke stijl? In deze cursus word je door de docent begeleid in je eigen ontwikkeling. Je werkt, zij aan zij met je medecursisten, op je eigen niveau.

Binnen de lessen komen de verschillende aspecten van tekenen en schilderen aan bod. Er is aandacht voor materiaal- en kleurgebruik en compositie maar ook voor het ontwikkelen van een persoonlijke stijl. Voor beginners wordt door middel van gerichte opdrachten aan de basisbeginselen van het tekenen gewerkt. Goed leren kijken is daar een onderdeel van. Daarnaast kiest de docent een aantal gezamenlijke thema’s en opdrachten en is er ruimte voor meer persoonlijk onderzoek. De docent houdt in de lessen dus rekening met je persoonlijke ontwikkeling én met behoeften en ideeën uit de groep.

Materiaal

De cursus is exclusief materiaal. Voor de eerste lessen zijn er potloden, houtskool en gummen aanwezig. Wil je met een specifiek materiaal werken dan dien je dat zelf mee te nemen. De docent kan je adviseren bij de aanschaf hiervan. Verschillende soorten papier zijn bij ons te koop tegen een kleine vergoeding.         

Hoewel cursisten in principe steeds werken aan een eigen schilderij vinden we het werken in de groep belangrijk en waardevol. Er is aandacht voor een fijne, gezellige én productieve werksfeer waarbij cursisten elkaar kunnen helpen en tips uitwisselen. En we drinken altijd samen een kopje koffie of thee.

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.

Ook leuk voor jou