Aquarelleren en oude schildertechnieken

Alle niveaus

Het maken van een aquarel of schildering, vanuit een schets naar de waarneming. Met onderwerpen als stillevens, dieren en landschappen. Om van daaruit kennis te maken en te experimenteren met verschillende schildertechnieken.

Aquarelleren is een samenspel van techniek en toeval. De transparantie en spontaniteit zijn zo karakteristiek voor deze wijze van werken.

Dit komt optimaal tot uitdrukking door ’ tonen te wassen’. En technieken zoals ‘nat-opdroog’en ‘nat-in-nat’ te gebruiken. Hier zal je in de cursus bekend mee raken en het zal verrassend zijn wat er ontstaat als je jouw inbreng en het natuurlijk verloop laat samenvloeien.

Ook leer je welke natuurlijke materialen je kunt gebruiken om mee te schilderen. Er wordt gestart vanuit de waarneming te schetsen.

Daarna is het uitgangspunt om kennis te maken, en te experimenteren met verschillende schildertechnieken. Door middel van uitleg, demonstratie en persoonlijke begeleiding.

Vaardigheden die aan bod komen zijn:

  • Het voorbereiden van papier, doek of paneel
  • Een opzet maken
  • De compositie, de plaatsingen, bepalen
  • De verf kiezen die het werk zo goed mogelijk tot uitdrukking kan brengen.
  • Het zelf maken van verf
  • Kleur en stofuitdrukking
  • Gebruik van gereedschap

Materiaal

Aan te schaffen materiaal wordt tijdens de les besproken. In verband met de aanschaf van verf, pigmenten, en kwasten naar eigen voorkeur, kan het bedrag wat je daar aan uit wilt geven variëren per persoon.

De cursus is voor zowel beginners als gevorderden.Er is geen ervaring vereist. Door de individuele begeleiding kan ieder op zijn niveau werken.

Neem gerust contact op met de docente voor meer informatie. 

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.

Ook leuk voor jou