Jeugdatelier

Alle niveaus, vanaf 12 jaar

Ben je een creatieveling of wil je er juist één worden. Zit je vol ideeën die je op papier wil zetten? Zoek je kunstzinnige soortgenoten? Kom dan naar het Jeugdatelier. Het maakt niet uit of je al jaren tekent of dat je een beginner bent.

Je werkt aan verschillende projecten en opdrachten. Door middel van een paar trucjes maak je een mooier portret of creëer je diepte in je landschap. We dagen je uit om met verschillende materialen te werken. Naast verf en tekentools kan er ook geknipt of geplakt worden. In alle opdrachten wordt je gevraagd om er je eigen ding van te maken. We zoeken inspiratie in de natuur, in een tekst of bij andere kunstenaars. Je leert voorschetsen te maken voordat je tot een uiteindelijk schilderij komt. 

Meestal werk je aan je eigen kunstwerk, op je eigen niveau, maar we vinden het belangrijk dat je dat samen met anderen kan doen. Een gezellige sfeer waarin je elkaar tips kan geven en op een leuke en prettige manier kan praten over elkaars werk en ideeën vinden we belangrijk.

Materiaal

De cursus is inclusief materiaal. Er is naast potlood, houtskool, stiften en pastelkrijt ook aquarelverf en acrylverf aanwezig. Je maakt ook kunstwerkjes met druktechnieken, zoals linoleum, sjablonen en met gemengde technieken.

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.

Ook leuk voor jou