Kindercursus tekenen en schilderen

Alle niveaus, vanaf 8 jaar

Zit jij het liefst te tekenen of leef je je graag uit met verf? Dan ben je hier op je plek. Je leert door middel van leuke opdrachten verschillende materialen en technieken gebruiken en maakt je eigen kunstwerken.

Je leert goed kijken, naar je eigen tekening, naar de wereld om je heen en natuurlijk ook naar echte kunstwerken. Zo ontdek je wat compositie is en hoe je gebruik kunt maken van kleur. We gaan leren hoe je een mooi portret tekent of een landschap waar echt diepte in zit. Bij mooi weer ga je een keer lekker buiten tekenen in de mooie omgeving van het Fort. Elke les werken we aan een opdracht maar je mag ook zelf onderwerpen bedenken.

Materiaal

De lessen zijn inclusief materiaal. Je tekent niet alleen met potlood, maar ook met houtskool, olie- en pastelkrijt of viltstift. Schilderen doe je met aquarel- en acrylverf. Je maakt ook kunstwerkjes met druktechnieken, zoals linoleum, sjablonen en met gemengde technieken.

Belangrijk tijdens de lessen is dat in een gezellige sfeer zelfstandig aan een mooi kunstwerk gewerkt wordt. Crea houdt de groepen bewust beperkt tot ongeveer 12 kinderen zodat ieder kind veel individuele aandacht krijgt.

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.

Ook leuk voor jou