Mariette Beenen

Docent fotografie bij CREA Uithoorn

Sinds 1990 ben ik werkzaam als fotograaf en vrijwel meteen op 3 terreinen actief geweest: werk in opdracht, autonoom werk en als docent. Als docent bied ik de ruimte en een ontmoetingsplek waar de cursisten met elkaar kunnen werken om zo een eigen kijk op fotograferen te kunnen ontwikkelen.

In de basis cursus leer je van de functies in de camera en hoe die kunnen worden gebruikt om tot een goed beeld te komen. Het samen in de les ontdekken van de camerafuncties is een stuk leuker en gaat over het algemeen sneller dan wanneer je het alleen thuis doet.

De vervolgcursus is voor als je de smaak te pakken hebt en je nog wel verder wilt, want fotograferen leer je vooral door het veel te doen. In de groep brengen cursisten elkaar op ideeën over onderwerpen en over de manier van kijken
Het kijken naar en bespreken van elkaars werk wordt ervaren als inspirerend en leerzaam. Door over jouw eigen werk en van de andere cursisten te praten verandert de blik op jouw eigen fotografie.

De cursisten

De cursisten komen naar de basiscursus vooral om meer mogelijkheden van de camera te leren kennen en ontdekken dan dat je ook je eigen composities kunt maken. Een enkele cursist is al meteen heel duidelijk en zegt: ik ben op cursus gegaan omdat ik wil laten zien hoe ik de wereld zie en kijken hoe anderen dat zien, daarom vind ik het bespreken van de foto’s naar opdracht in de les zo zinvol. Een ander heeft vooral belangstelling voor het spelen met creatieve beelden.

Werk van Mariette

Alle cursussen van Mariette