Jeroen van Pesch

Docent edelsmeden bij CREA Uithoorn

Ik geniet van het enthousiasme van de cursisten en sta altijd klaar om een helpende hand te bieden of om samen tot een oplossing te komen bij een probleem met ontwerpen of maken. Mijn eigen werk is strak, modern en mooi van eenvoud.

Als je het geheim van de smid wilt leren kennen en dit samen met een leuke groep verder wilt ontwikkelen is de cursus edelsmeden voor jou. Binnen de cursus edelsmeden leer je de verschillende technieken (zagen, vijlen, buigen, smeden, solderen met de vlam, kleuren, polijsten, gieten) die nodig zijn voor het zelfstandig kunnen vervaardigen van sieraden in onedele metalen zoals koper, messing, alpaca en edele metalen zoals zilver en goud.

Met een lange ervaring in het lesgeven kan Jeroen de cursisten vertrouwd maken met alle technieken en werkzaamheden die nodig zijn om een sieraad te maken. Ze krijgen bij hem de mogelijkheid iets in hun eigen stijl en smaak te ontwerpen en te maken. Er is geen vast werkprogramma, maar iedereen maakt wat hij of zij leuk en mooi vindt. Natuurlijk begint iedereen met het leren van de basis technieken, maar daarna gaat ieder aan de slag met een eigen sieraad. Met de meer gevorderde cursisten helpt Jeroen dan met advies om het tot een mooi eindresultaat te laten komen.

De cursisten

De cursisten bij Jeroen geven aan dat het leuk is om met de handen iets te maken. Iets wat je zelf hebt ontworpen en wat daardoor persoonlijker wordt. Het is fijn om te werken met een groep mensen die dezelfde interesses hebben als jij en waar je kan maken wat je zelf wilt.

Werk van Jeroen

Alle cursussen van Jeroen