Edelsmeden

Ontwerp je eigen sieraden

Tijdens de cursus edelsmeden leer je vanaf het begin de fijne technieken en kneepjes van het edelsmeedvak om jouw mooiste en zelf ontworpen sieraden te maken.

Als beginner leer je in de eerste les het zagen en vijlen van metaal. Je werkt dan met onedele metalen zoals koper (rood), messing (geel) en alpaca (wit). Daarna wordt je wegwijs gemaakt in het solderen met de vlam en het verder afwerken, schuren en polijsten, van jouw sieraad of object.

Daarna gaan we samen kijken wat je mooi vindt en wat jouw persoonlijke stijl is, Omdat de cursus gevolgd wordt door beginners en gevorderden is het ook altijd leuk om bij de cursisten die al wat ervaring hebben te kijken wat zij al gemaakt hebben.

Voor inspiratie hebben wij ook tijdschriften en boeken met mooie voorbeelden, maar ook online, bijvoorbeeld op Pinterest, is er erg veel moois te vinden om als voorbeeld te gebruiken. Natuurlijk is het ook leuk om alvast een verzameling edelstenen bij elkaar te zoeken of om oude sieraden te gebruiken om iets nieuws van te maken.

Wanneer je een mooi idee hebt, gaan we samen de stappen doornemen die nodig zijn om van het idee een sieraad te maken. De technieken zoals smeden, walsen, draadtrekken of zetten zal ik je dan leren. Omdat die technieken niet bij elk ontwerp nodig zijn en om te voorkomen dat je zoveel info krijgt, wordt dat stap voor stap gedurende de cursus geleerd.

Bij Crea hebben wij alle gereedschappen om iets moois te maken, maar veel cursisten hebben in de loop van de jaren ook eigen gereedschappen aangeschaft.

Het gebruik van de onedele metalen is bij de cursus inbegrepen, maar wil je werken met zilver dan kan ik dat voor je regelen. Zaagjes en soldeer zijn ook bij mij te koop.

Ik hoop dat dit jou zo een idee geeft van deze leuke cursus.

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.