Ontdek het ambacht van Edelsmeden

Stap voor stap

Als jij je nieuw aanmeldt bij de cursus edelsmeden dan ga ik samen met jou in gesprek wat je verwachtingen zijn en wat de mogelijkheden zijn.

Er is geen standaard werkboek voor deze cursus. Echter begin je bij mijn lessen aan het begin met een aantal basistechnieken als zagen, vijlen, schuren en solderen. Ik hanteer hierbij een aantal opdrachten die je gaat maken uit onedel metaal dat voorradig is in het edelsmid lokaal in het mooie fort. Tijdens het maken van deze opdrachten kan ik een indruk krijgen van hoe snel jij dingen oppakt en wat de meest logische vervolgstappen kunnen zijn voor het verloop van de cursus.

Je mag zelf alvast op onderzoek gaan naar ideeën voor wat je wilt gaan maken in de toekomst. Je kunt hiervoor veel vinden op het internet. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat als je van een idee uit gaat je daar zelf je draai aan geeft en niet iets exact gaat namaken. Probeer daarin origineel en creatief na te denken. Hou rekening met de technieken en vaardigheden die je net hebt opgedaan.

Na de basis opdrachten mag je zelf je gevonden ideeën aandragen. Wat je wil gaan maken overleg je samen met mij voordat je begint. We gaan samen kijken of dit haalbaar is met de kennis die je hebt opgedaan in de voorgaande lessen. We kunnen altijd wat aanpassingen aanbrengen om te kijken of het dan al wel haalbaar is. Ik ben er best duidelijk in of iets haalbaar is of niet omdat ik een teleurstelling bij je wil voorkomen. Het is een ambacht dat je stap voor stap moet leren. Ook bespreken we welke materialen je wil gaan gebruiken en of jij die zelf aanschaft of dat ik die voor je bestel en meeneem.

Veel gereedschappen zijn aanwezig in het lokaal. Ik adviseer wel om zelf wat basisgereedschappen aan te schaffen zodat je daarmee kunt werken. Goed gereedschap is echt het halve werk.

Cursus details

Wat cursisten van deze cursus gemaakt hebben.

Ook leuk voor jou