Home » Draaien achter de draaischijf / beginners
Draaien achter de draaischijf / beginners
Maak je eigen servies
In deze acht lessen kun je kennismaken met het draaien achter de draaischijf. Onder de vakkundige begeleiding van onze enthousiaste docent Martina, beginnen we stap voor stap met het leerproces van de klei en hoe je met de draaischijf werkt. We starten met de juiste walkmethode van de klei, centreren op de draaischijf, en verder met het vormen van een beker, vaas, kom of bord. De nodige handelingen bij het draaien die nodig zijn om tot een mooie vorm te komen en het gebruik van gereedschappen.
De nadruk in deze cursus ligt op het oefenen en nog eens oefenen, zodat we een goede vorm kunnen neerzetten. De vorm wordt doormidden gesneden om te kijken waar de fouten zitten en waar je verbeteringen in je draaiproces kunt aanbrengen. Je beste vorm bewaren we om de afdraaitechnieken te leren. Deze wordt dan na het droogproces biscuitgebakken op een temperatuur van 1000 graden.
In deze beginnerscursus wordt je vorm alleen biscuit afgebakken. Wil je je vorm voorzien van een glazuur, dan kan dat in de glazuurlessen die later in het najaar in een korte vervolgcursus worden aangeboden aan de deelnemers van deze beginnerscursus.
Materiaal
Draaischijven en gereedschap zijn aanwezig. De cursus is exclusief materiaal en 10 euro stookkosten.
Details cursus
- 05/09/2024
- donderdagavond
- 19.00-21.30 uur
- 8 lessen
- 145,00
- Excl. materiaal & € 10,- stookkosten
Ook leuk voor jou
- 11/09/2024
- woensdagochtend
- 09.30-12.00 uur
- 8 lessen
- 145,00
- 12/09/2024
- donderdagochtend
- 09.30-12.00 uur
- 24 lessen
- 435,00